Існує приблизно 1250 видів
цибулі.
Люди
вирощують цибулю вже понад 5 тисяч років.
Цибулю
і часник знаходили в саркофагах із
муміями в єгипетських пірамідах, побудованих
шість тисяч років тому, що свідчить про широке їх поширення ще в ті далекі
часи. Цибуля була
присвячена єгипетській богині Ізіді, і простому людові забороняли вживати її в
їжу.
У
медицині, цибуля відома ще з часів Гіппократа (в ті часи цибулю прописували
хворим на подагру, ревматизм і від ожиріння). Також корисні властивості цибулі
були відомі знаменитому перському лікарю Авиценні.
У стародавніх
римлян, цибуля входила до військового раціону.
Цибуля
на 85% складається з води.
У
зеленому листі цибулі містяться білки, цукор і аскорбінова кислота.
Цибулина
містить в собі більше цукрів, ніж яблуко.
Достатньо
протягом трьох хвилин пожувати цибулю , щоб убити в роті майже всі бактерії,
адже вона містить природні антибактеріальні речовини – фітонциди( вони надають
цибулині специфічний смак, запах і змушують нас плакати при її очищенні
та нарізанні).
Сок
цибулі має чудові відхаркувальні властивості.
Для
попередження захворювань на грип та грві лікарі рекомендують вживати цибулю.
Цибуля
– популярний косметичний засіб (соком цибулі змазують голову при себореї, для
зміцнення коренів волосся).
Сік цибулі сприяє відновленню шкіри.
Цибуля
має сечогінну і заспокійливу дію, також стимулює виділення травних соків.
Немає коментарів:
Дописати коментар