Сторінки блога

середа, 26 грудня 2018 р.

Свідоцтво про участь у вебінарі "Навчитися вчитися"

Без навчання життя пусте.
Місія сучасного вчителя і школи — навчити дітей бути гнучкими у змінах. Також — легко адаптуватися і вміти навчатися впродовж усього життя. Щоб це вдалося, самому треба бути зразком. Вчитель має або навчатися, або піти із цієї професії на відпочинок. Третього не дано.

Аплікація учнів 6Б до Дня Миру


Аплікація до Дня Миру. Мій талановитий 6Б. Трохи запізнилася з публікацією, та це неважливо:)

понеділок, 24 грудня 2018 р.

Самоаналіз уроку. На що звернути увагу?

Орієнтовна схема самоаналізу
1.Чи відповідає мій урок програмі?
2. Чи правильно мною були визначені і розв'язані на уроці навчальні, виховні і розвиваючі завдання?

вівторок, 11 грудня 2018 р.

Сублімовані продукти – вирішення багатьох проблем людства

  Інноваційні технології вихором увірвалися в нашу повсякденність, в наш побут. В останні десятиліття людину все більше цікавлять методики тривалого зберігання продуктів харчування. Та не просто зберігання їжі – бажано, щоб у ній зберігались  усі її корисні властивості. Пригадайте момент з регідратацією курки – гриль у фільмі «П'ятий елемент».  Багато людей сприйняли його за цілком фантастичний. Як і увесь фільм… Але з сьогоднішнім розвитком харчових технологій як раз цей сюжет може стати абсолютно звичайним у житті кожної людини.
-          Чи можна зберігати продукти харчування  близько 30 років?
-          Чи можна при зберіганні їжі не використовувати так необхідний зараз кожній родині холодильник?
-          Чи можливо під час консервування та тривалого зберігання продуктів зберегти їх користь  і смакові властивості?
Можливо, ви здивуєтесь… Але ТАК... Вже сьогодні це можливо. Завдяки біотехнології, кріобіології та відкриттям фізики. Відповідь на ці питання – ліофілізація і сублімація.


 

Принцип фізичної сублімації

 

   Сублімація— це трансформація речовин з твердого безпосередньо в газоподібний стан, що виключає стадію рідини.
   Сублімаційна сушка, або ліофілізація — це процес вилучення рідини з заморожених біооб'єктів. В її основі лежить випаровування льоду, що міститься в заморожених продуктах, тобто його перехід безпосередньо в пароподібний стан, що виключає рідинну фазу. Отже, для сублімації немає необхідності у високій температурі. Таким чином, в молекулярній і клітинній структурі матеріалів не виникає таких змін як тріщина. Внутрішня і зовнішня структура практично не псується і зберігає майже свій первісний стан.
    Метод сублімації був розроблений на початку XX століття талановитим

неділя, 9 грудня 2018 р.

Сертифікат 2 про публікацію авторської розробки naurok.com.ua

Презентація до виступу на міській серпневій  конфереції учителів біології  "Екологічне виховання у сучасній школі". Представлений власний досвід екологічного виховання учнів у Комунальному закладі "Середня загальноосвітня школа № 62" Дніпровської міської ради.