Місія сучасного вчителя і школи — навчити дітей бути гнучкими у змінах.
Також — легко адаптуватися і вміти навчатися впродовж усього життя. Щоб це
вдалося, самому треба бути зразком. Вчитель має або навчатися, або піти із цієї
професії на відпочинок. Третього не дано.
КЗО "Середня загальноосвітня школа №62" Дніпровської міської ради (Експериментальний заклад освіти Всеукраїнського рівня)
Сторінки блога
- ГОЛОВНА СТОРІНКА
- КАРТА БЛОГУ
- Я - УЧИТЕЛЬ
- САМООСВІТА
- РЕЗУЛЬТАТИВНІСТЬ РОБОТИ
- МОЇ НАГОРОДИ
- НАГОРОДИ МОЇХ УЧНІВ
- МОЯ МЕТОДИЧНА РОБОТА
- МАЙСТЕР - КЛАС
- УЧИТЕЛЬ РОКУ - 2017 .
- МЕНТАЛЬНІ КАРТИ
- КРИТЕРІЇ ОЦІНЮВАННЯ
- АФОРИЗМИ ПРО УЧИТЕЛЯ
- БІОЛОГІЧНІ КРОСВОРДИ
- БІОЛОГІЧНІ ПАЗЛИ
- НАВЧАЙСЯ ГРАЮЧИ
- ОНОВЛЕНА ПРОГРАМА З БІОЛОГІЇ
- ПІДРУЧНИКИ ДО ЧИННОЇ ПРОГРАМИ
- ГУРТОК
- ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ ПІД ЧАС КАРАНТИНУ
- "Біологія від А до Я", група на Фейсбук
середа, 26 грудня 2018 р.
Свідоцтво про участь у вебінарі "Навчитися вчитися"
Без навчання життя пусте.
Аплікація учнів 6Б до Дня Миру
понеділок, 24 грудня 2018 р.
Цікаві факти з життя бджіл
Самоаналіз уроку. На що звернути увагу?
Орієнтовна
схема самоаналізу
1.Чи відповідає мій урок програмі?
2. Чи правильно мною були визначені і розв'язані на уроці навчальні, виховні і розвиваючі завдання?
2. Чи правильно мною були визначені і розв'язані на уроці навчальні, виховні і розвиваючі завдання?
четвер, 20 грудня 2018 р.
пʼятниця, 14 грудня 2018 р.
Поширюю власний досвід:)
вівторок, 11 грудня 2018 р.
Сублімовані продукти – вирішення багатьох проблем людства
Інноваційні
технології вихором увірвалися в нашу повсякденність, в наш побут. В останні
десятиліття людину все більше цікавлять методики тривалого зберігання продуктів харчування. Та не
просто зберігання їжі – бажано, щоб у ній зберігались усі її корисні властивості. Пригадайте момент
з регідратацією курки – гриль у фільмі «П'ятий
елемент». Багато людей сприйняли його за цілком фантастичний. Як і
увесь фільм… Але з сьогоднішнім розвитком харчових технологій як раз цей сюжет
може стати абсолютно звичайним у житті кожної людини.
- Чи можна зберігати продукти
харчування близько 30 років?
- Чи можна при зберіганні їжі не
використовувати так необхідний зараз кожній родині холодильник?
- Чи можливо під час консервування
та тривалого зберігання продуктів зберегти їх користь і смакові
властивості?
Можливо, ви здивуєтесь… Але
ТАК... Вже сьогодні це можливо. Завдяки біотехнології, кріобіології та
відкриттям фізики. Відповідь на ці питання – ліофілізація і сублімація.
Принцип фізичної сублімації
Сублімація—
це трансформація речовин з твердого безпосередньо в газоподібний стан, що
виключає стадію рідини.
Сублімаційна
сушка, або ліофілізація — це процес вилучення рідини з заморожених біооб'єктів.
В її основі лежить випаровування льоду, що міститься в заморожених
продуктах, тобто його перехід безпосередньо в пароподібний стан, що виключає
рідинну фазу. Отже, для сублімації немає необхідності у високій температурі. Таким чином, в молекулярній і
клітинній структурі матеріалів не виникає таких змін як тріщина. Внутрішня і зовнішня структура практично не
псується і зберігає майже свій первісний стан.
Метод сублімації був
розроблений на початку XX століття талановитим
неділя, 9 грудня 2018 р.
Піднімаємо гемоглобін
Сертифікат 2 про публікацію авторської розробки naurok.com.ua
Презентація до виступу на міській серпневій конфереції учителів біології "Екологічне виховання у сучасній школі". Представлений власний досвід екологічного виховання учнів у Комунальному закладі "Середня загальноосвітня школа № 62" Дніпровської міської ради.