середа, 26 жовтня 2022 р.

Цікаво про ОБЛІПИХУ

🔸 Вперше обліпиха згадується в тибетських медичних текстах у восьмому столітті, і використовувалася як ліки ще в Стародавньому Китаї.
🔸 Обліпиха – один з рекордсменів серед всіх відомих в Україні рослин по кількості корисних речовин. Плоди багаті на вітаміни А, В1, В2, В3, В6, В9, С, Н, РР, Е; цукри, пектини, білкові і дубильні речовини, органічні кислоти, фітонциди.
🔸В цій рослині корисно все: від самого дрібного листочка до кінчиків коренів. Тому в народі її називають «золота ягода», та «комора сонця».
🔸 В плодах обліпихи вітаміну С в 10 разів більше ніж в лимонах. До того ж тут він не руйнується навіть під впливом термічної обробки.
🔸 Обліпиха широко використовується в медицині. Вона покращує обмін речовин, зміцнює стінки судин, має антиоксидантні властивості.
🔸 Обліпиха покращує стан крові, знижуючи ризик появи тромбів.
🔸 Сік обліпихи – чудовий протикашльовий засіб. Під час лікування його приймають разом з медом.
🔸 В корі обліпихи міститься дуже багато серотоніну – набагато більше, ніж в бананах і шоколаді. Тому відвар з кори обліпихи – чудовий засіб для покращення настрою.
🔸Продукти на основі цієї ягоди входять в раціон космонавтів.

Цікаво про імбир

 

   

📌Батьківщиною імбиру є Південна Азія.
📌В Європу імбир був завезений стародавніми греками з далекого Сходу. З давніх давен його використовували як прянощі і ліки (до того ж, імбир застосовувався для профілактики чуми).
📌Пекучий смак імбиру обумовлений вмістом такої речовинини як гінгерол. Ця речовина має протимікробні, протизапальні властивості, може полегшувати біль і набряк. Це також антиоксидант, який нейтралізує шкідливі вільні радикали в організмі і може знизити ризик захворювання на рак. Також імбир покращує метаболізм.
📌На світлині фото квітки імбиру

СПОДОБАЛАСЬ СТАТТЯ? ПОДІЛИСЬ З ДРУЗЯМИ!