пʼятниця, 20 жовтня 2017 р.

Їствні та отруйні гриби



ПОМИЛКОВІ ТЛУМАЧЕННЯ ЩОДО ГРИБІВ

НІ В ЯКОМУ РАЗІ НЕ ДОВІРЯЙТЕ ТАКИМ ПОМИЛКОВИМ ТЛУМАЧЕННЯМ:



1. Отруйні гриби завжди неприємно пахнуть.  Отруйні гриби можуть пахнути як неприємно, так і приємно. Бліда поганка, нариклад, пахне майже так само, як і печериця .
2. Усі гриби в молодому віці їстівні
3.Черв"яки та личинки комах не чіпають отруйних грибів. Личинки комах та слимаки із задоволенням і без шкоди для себе поїдають як отруйні, так і неотруйні гриби.
4.Опущена у грибний відвар срібна ложка або монета темнішає, якщо там є отруйні гриби. Срібні предмети можуть потемнішати у кастрюлі з повністю їстівними грибами і не дати ніякої реакції при контакті з отруйними грибами.
5. Цибулина, що вариться разом з грибами змінить колір, якщо у кастрюлі є отруйні гриби. І це неправда. Дивись вище.
6. Грибна отрута нейтралізується, якщо гриби варити протягом кількох годин. На більшість отрут, що містяця в грибах, висока  температура взагалі ніяк не впливає.
7. Засолювання, сушка, маринування, теплова кулінарна обробка знешкоджують отруту в грибах. Ніяка кулінарна обробка не зробить отруйний гриб безпечним.

Для допитливих. Природознавчий журнал "Колосок" №1, 2009 рік


СПОДОБАЛАСЬ СТАТТЯ? ПОДІЛИСЬ З ДРУЗЯМИ!