Харчування забезпечує організм енергією,
необхідною для процесів життєдіяльності. Відновлення клітин і тканин в
організмі відбувається за рахунок надходження з їжею пластичних речовин -
білків, жирів, вуглеводів, вітамінів, мінеральних речовин. Крім того, їжа - джерело утворення
ферментів, гормонів та інших регуляторів обміну речовин в організмі. Правильне
харчування, з урахуванням умов життя, праці, побуту забезпечує сталість
внутрішнього середовища організму людини, діяльність різних органів і систем,
гармонійний розвиток, високу працездатність.
Неправильне харчування призводить до
появи багатьох захворювань внаслідок зниження захисних властивостей організму,
порушує процеси обміну речовин, веде до передчасного старіння, зниження
працездатності, може сприяти появі багатьох захворювань, в тому числі
інфекційних, тому що