1. Добре знайте відміни їстівних і отруйних грибів.
2. Ніколи не вживайте в їжу незнайомі гриби.
3. Не збирайте грибів близько від залізничних та автомобільних шляхів, атомних та теплових електростанцій, сміттєзваищ, великих промислових зон.
4. Не купуйте на базарах сушені гриби, грибну ікру, грибні салати, пироги з гибами і таке інше.
5. Не робіть домашню заотівлю грибів у герметичній упаковці щоб уникнути захворювання на ботулізм.
6. Заготівлі з грибів зберігайте тільки у відкритому посуді під марлею або папером.
7. Сушіть тільки трубчасті види грибів: білий гриб, підосичник, підберезник, маслюк, моховик, трюфель білий.
8. Обов"язково перевіряйте гриби на радіоактивність.
9. Не користуйтеся сумнівними методами перевірки грибів на отруйність.