понеділок, 9 грудня 2019 р.

Знайомтесь - ДИКОБРАЗ:)

   Не зважаючи на страхітливий вигляд, це доброзичливі, допитливі  створіння.

  Ви бачили, як ходить дикобраз? За рахунок коротких лапок, він перевалюється з боку на бік і виглядає це дуже забавно, хоча при необхідності тварина може пересуватися досить швидко для своїх розмірів. Дивно, але незграбні створіння -  чудові плавці і добре тримаються на воді за рахунок голок, які відіграють роль  маленьких поплавців.
    Довжина тіла дикобраза складає 38-90 см. Вага від 2-3 кг і до 27 кг. Один з найбільших видів дикобразів - індійський.  Дикобраз - другий за величиною гризун в Європі після бобра і третій в світі після бобра і капібари.
    На спині, боках і хвості розташовані голки. Забарвлення буре, а на голках - смугасте, чорно-біле.  Голки дикобразів найдовші серед ссавців, а за походженням це видозмінене волосся. У довжину вони досягають 40 см, в діаметрі 7 мм, дуже гострі.
 Покрив тіла в дикобраза дуже різноманітний: тверді, гострі і довгі голки, еластичні щетинки, жорсткі і м'які хутряні волоски… Загалом на тілі тварини  можна нарахувати близько 30 000 різних видів голок.


    Ще за часів Стародавнього Риму існувала легенда про те, що дикобраз здатний, ніби стріли, метати свої голки на ворогів, а також про те, що голки дикобраза  отруйні. Насправді ж

Квести. Види квестів. Цікаві ідеї для креативного учителя

СПОДОБАЛАСЬ СТАТТЯ? ПОДІЛИСЬ З ДРУЗЯМИ!