вівторок, 23 червня 2020 р.

Цікаві факти про людину

Шкіра на повіках людини має товщину всього лише 0,5 мм. Саме тому вона дуже вразлива і швидко старішає, більш схильна до алергічних проявів. І саме з цим фактом пов'язане те, що неможна використовувати для повік косметичні засоби, що для них не призначені та тривалий час тримати на шкірі повік декоративну косметику.

Цікаво знати, що відбиток язика людини такий самий унікальний, як і відбиток пальця.


Цікаво знати. Хребет

Цікаво знати, що кожного ранку ми на 1 - 1,5 см вищі, ніж увечері.
Це пояснюється рідиною між дисками хребців, якої до вечора стає менше і людина стає трохи нижчою. Під час сну м'язи спини розслаблюються, відновлюється циркуляція рідин і за умови правильного ліжка, хребет приймає свою природну форму. Якщо ж ліжко занадто м'яке або продавлене - у людини з'являються болі у спині, а згодом - серйозні проблеми з опорно - руховим апаратом.

ДРОНТ

Вимерлий птах ДРОНТ, або додо, мав лапки з 4 пальцями, схожі на індичі. Він ніколи не літав та був дуже довірливим.



Зник через надмірне полювання людини та тварин, які були завезені людиною до островів Маврикій, Реюньон та Родригес, де існував цей вид птахів і до того не мав природних ворогів. Масово винищували не тільки птахів, а й їх яйця.
Дронт став символом знищення видів внаслідок варварського вторгнення ззовні у сталу екосистему. Цих птахів повністю знищили всього лише через 100 років після того, як вони були відкриті людиною...




СПОДОБАЛАСЬ СТАТТЯ? ПОДІЛИСЬ З ДРУЗЯМИ!