пʼятницю, 26 березня 2021 р.

Знайомі незнайомці. СКУНС

 


Скунс – цікава гарнюня тваринка, що мешкає на території Північної Америки. Але є в нього неприємна  особливість - при небезпеці він кропить свого супротивника рідиною, що виробляється спеціальними залозами під хвостом. Струмінь потрапляє в ціль на відстані до 4-х метрів і надовго перетворює супротивника в «вонючку». Якщо крапля рідини потрапляє на одяг, то можна його відразу викинути. Запах не змити нічим. А ось щоб відмити шкіру може стати в нагоді суміш мила, соди та перекису водню.

Цю особливість скунсів також іноді використовують люди, щоб нашкодити недругам. Відомий випадок, коли один скунс, підкинутий на фабкику одягу в США, зіпсував товар на суму в кілька млн. доларів.

Скунси дуже корисні для американських фермерів. Вони харчуються колорадським жуком та іншими шкідниками садів і городів. Але, разом з тим, вони люблять ласувати бджолами і за ніч можуть винищити цілий вулик.

Ці тварини ведуть переважно нічний спосіб життя, але можуть розгулювати і вдень.



В якості експерименту кілька десятиліть тому скунсів намагалися розвести на території тодішнього Радянського Союзу, проте незвиклі до скунсів хижаки швидко винищили їх, (хоча, напевно, потім дуже страждали від жахливого смородуJ)

Якщо видалити залози з «ароматичним» секретом, то скунсів можна тримати вдома. Господарі таких тварин стверджують, що вони віддані, акуратні і ніжні  створіння. 



СПОДОБАЛАСЬ СТАТТЯ? ПОДІЛИСЬ З ДРУЗЯМИ!