вівторок, 11 серпня 2020 р.

Профілактика коронавірусу

 






Дещо цікаве про пір"я пінгвінів...

 Дещо цікаве про пір"я пінгвінів...





Походження слова «пінгвін» має 3 версії. Перша передбачає поєднання валлійських слів pen (голова) та gwyn (біла).

 Згідно з другим варіантом назву пінгвіна дало англійське слово pinwing, в перекладі означає «крило-шпилька».

Третя версія - латинське прикметник pinguis, що означає «товстий».

Можливо, пінгвіни декому і не дуже нагадують пташок, але те, що вони пернаті - це факт безперечний. Їх просочене жиром пір'я допомагає утримувати тепло і, звичайно ж, плавати. Щільність оперення імператорських пінгвінів - найвища серед всіх птахів. Така пухнаста броня дозволяє їм підтримувати постійну температуру тіла (на позначці 38 ° C) як в крижаній воді, так і на морозної суші.

До речі, як і всім птахам, пінгвінам властиво линяти, проте роблять вони це швидко, а сам процес називається миттєвим линянням. Раз в рік перед линянням пінгвін набирає вагу, щоб підготуватися до зміни «пальто». Потім він скидає пір'я і відрощує нове. Поки його пальто відростає, пінгвін весь цей період сидить на суші.


Більшість видів пінгвінів мешкає в приполярних і заполярних регіонах південної півкулі Землі, де більшу частину часу панують негативні температури повітря і де вода морів і океанів знаходиться у самій точці замерзання. Вихід з такої води, в принципі, повинен закінчитися повним обмерзанням тіла «водолаза», проте з пінгвінами цього ніколи не відбувається, над чим довго ламали голову вчені. Хіміки і фізики з Китаю і США розкрили секрет сухості пінгвінів – виявляється,що пір’я пінгвінів є не просто гідрофобним, а й являють собою особливу структуру, яка не дає практично будь-яким частинкам матерії прилипати до них. Завдяки присутності безлічі «гачків» на поверхні пір’я, кристалики льоду, навіть якщо вони формуються дуже швидко, не можуть осісти або «примерзнути» до пір’я пінгвінів.


Орієнтуючись на це природне «ноу-хау», вчені створили полімерну мембрану, що поводиться аналогічним чином. Подібні матеріали, як сподіваються вчені, дозволять захистити високовольтні дроти і фюзеляж літаків від обледеніння і інею.

Самиця горбатого кита з дитинчам

 

Видозміни пагонів.

 

Пазл - онлайн "Видозміни пагонів"

 

preview49pieceВидозміни пагонів

Мамина любов:)

 

Народження морських коників

 

Знайомі незнайомці. СКУНС

 

Скунс - цікава тваринка, що мешкає на території Північної Америки. Основна його особливість - при небезпеці він кропить свого супротивника рідиною, що виробляється спеціальними залозами під хвостом. Влучити у супротивника скунс може з відстані до 4 метрів, перетворивши його у вонючку. Запах з одягу не змити нічим. А ось щоб відмити шкіру може стати в нагоді суміш мила, соди та перекису водню.

Цю особливість також іноді використовують люди, щоб нашкодити ворогам. Так, один – єдиний скунс, підкинутий конкурентами на фабрику одягу в США, зіпсував товар на суму в кілька млн. доларів.


Скунси корисні для американських фермерів. Вони харчуються колорадським жуком та іншими шкідниками садів і городів. Але, разом з тим, вони люблять ласувати бджолами, і за ніч можуть винищити цілий вулик.

Ці тварини ведуть переважно нічний спосіб життя, але можуть розгулювати і вдень. Великі хижаки остерігаються їх.

В якості експерименту ,задля боротьби зі шкідниками ,кілька десятирічь тому скунсів намагалися розвести на території тодішнього Радянського Союзу, проте незвиклі до скунсів хижаки швидко винищили їх, (хоча, напевно, потім дуже страждали від жахливого смороду.:)))


Якщо видалити залози з «ароматичним» секретом, то скунсів можна тримати вдома. Господарі таких тварин стверджують, що вони віддані, акуратні і ніжні створіння.

Зайомі незнайомці. МОРСЬКА ЗІРКА.



    Морські зірки - дуже незвичайні істоти, що мешкають в морях і океанах. Вони є безхребетними, належать до типу голкошкірих і дуже схожі на зірку, оскільки мають промені, що розходяться в різні боки.

● Морські зірки широко розповсюджені по земній кулі. Вони трапляються в усіх океанах і морях і у всіх кліматичних зонах, але в теплих водах морських зірок більше, ніж в холодних, а в прісних водоймах вони не трапляються зовсім.

● Розміри зірок сильно варіюють і можуть коливатися від 2 см до 100 см, але більшість зірок має діаметр приблизно 20 см.

● Морські зірки не мають ні голови, ні крові. Мозок у них також відсутній. 

Найчастіше у морських зірок  ...

СПОДОБАЛАСЬ СТАТТЯ? ПОДІЛИСЬ З ДРУЗЯМИ!