четвер, 2 серпня 2018 р.

Якщо вкусила бжола.

 З уроків біології всі ми знаємо про користь бджіл, про те, які це цікаві, незвичайні комахи. Ми використовуємо бджолиний мед та зібраний пилок рослин для зміцнення імунітету, бджолину отруту та віск для виготовлення медичних , косметичних препаратів, величезну роль бджоли відіграють у запиленні рослин… І це далеко не повний перелік…


 Але влітку багато людей стають жертвами бджолиних укусів, а їх наслідки можуть бути небезпечними для життя людини, адже ця комаха виділяє отруту, що може спричинити алергічну реакцію. Якщо ж знати, що робити в такій ситуації, то можна звести до мінімуму всі неприємні відчуття та убезпечити себе.

Що робити після укусу бджоли?

   Допомога при укусі бджоли потрібна всім, так як під час укусу ця комаха  залишає в шкірі своє жало з мішечком отрути ( якщо вам від цього легше – після укусу бджола гине, на відміну від оси)

 Навіть якщо жало не залишилось, бджолина отрута все одно спричиняє набряки і больові відчуття у місці укусу. 
Якщо серйозної алергічної реакції на бджолину отруту у вас немає - все це неприємно, але не несе у собі небезпеки. Неприємні відчуття можна зменшити , використовуючи наступні підручні засоби:

СПОДОБАЛАСЬ СТАТТЯ? ПОДІЛИСЬ З ДРУЗЯМИ!