суботу, 29 жовтня 2016 р.

А тепер позитив:) Щоденник кота



Дневник кота. (Один день из жизни)

Утро.

Эта дура встала,
Волосенки почесала,
Сонно в ванную ползет
-Там ее подарок ждет.
Не в горшке, а как обычно
На пол я наделал лично.
Пусть позлится, убирая
-С добрым утром, дорогая!
Подождал, покуда Эта
Поползет из туалета.



Я - под ноги. Oп, споткнулась!
Получилось! Навернулась!


Вышла завтракать старушка,

Поисково- исследовательский проект "Зачем животным нужен хвост?"

Превентивне виховання в сучасній школі на прикладі КЗО "СЗОШ № 62 " Дніпровської міської ради


   Проблема превентивності завжди була і є пріоритетною в системі психолого-педагогічних, медичних, правових, соціологічних досліджень у різних країнах світу. В Україні ця проблема набуває особливої гостроти, оскільки молодь формується в складних соціокультурних умовах економічних і політичних суперечностей, неврівноваженості соціальних процесів, криміногенності суспільства.
    Школа – це місце, де дитина проводить значну частину часу. Тому саме школа має великі можливості у здійсненні профілактичної роботи з учнями. Це єдиний організм з тісними взаємозв‘язками всіх його структурних компонентів. Одна з основних задач школи – створити здоровий  мікроклімат та ситуацію успіху  для учнів.
   Превентивне виховання в школі – це система підготовчих та профілактичних дій педагогів, спрямованих на запобігання формуванню в учнів негативних звичок, рис характеру, проявам асоціальної поведінки підлітків та організацію належного догляду за діяльністю школярів.
Іноді це буває досить нелегко через негативний ( нажаль) приклад батьків.
    У нашій школі однією із основних задач є формування в учнів бажання жити, бути здоровими, чогось прагнути і обов`язково досягати, тому що сучасне життя потребує активної творчої особистості. Виховати її можна лише впроваджуючи у педагогічну практику стратегії розвитку критичного мислення. Завдання цієї стратегії полягає у „пробудженні свідомості”, коли молода людина усвідомлює реалії, що оточують її, і шукає шляхи передусім попередження, а вже потім розв'язання проблем. Такий підхід співзвучний концепції особистісно-орієнтованого навчання і нерозривно пов'язаний із застосуванням активних та інтерактивних технологій, в тому числі і тренінгових.
  Для того, щоб навчати сучасну молодь та бути для неї прикладом, щоб якісно і з користю проводити виховну роботу, необхідно навчатись самому, тому учителі біології та основ здоров`я, а також класні керівники відвідували курси  «Захисти себе від ВІЛ», «Школа проти СНІДу», «Дорослішай на здоров`я», «Курси гуманної педагогіки» та отримали відповідні сертифікати. Діяльність учителів біології та основ здоров`я, а також класних керівників  на уроках і позакласних заходах направлена на те, щоб сформувати у дитини правильне, чітке і стійке поняття про те, що таке здоров`я, які можливості воно відкриває перед людиною, і як його зберегти на довгі роки та стати здоровим та щасливим довгожителем.                                                                            
  Для досягнення поставленої мети ми використовуємо інтерактивні технології  на уроках, а також проводимо уроки – тренінги.


Також ми з учнями постійно працюємо і створюємо вистави, які повинні

Раффлезия Арнольди - самый большой в мире чудо-цветок

Раффлезия Арнольди - самый большой в мире чудо-цветок

     Раффлезия (Rafflesia; индонез. bunga patma - цветок лотоса), трупная лилия, род растений семейства раффлезиевых. Встречаются на островах Суматра, Ява, Калимантан. Существует 12 видов раффлезий. Среди них наиболее известны Раффлезия Арнольди и Раффлезия туан муда, имеющие самые крупные цветы в царстве растений (диаметр от 60 см до 1 м при весе до 11 кг). И даже самые маленькие цветки раффлезии саприи и ризантес весьма внушительны — 15-20 см. в диаметре. Свое название получили в честь Т.С. Раффлза и натуралиста Д. Арнольди, которые нашли и описали в юго-западной части Суматры это “величайшее чудо” растительного мира.


Раффлезия - необыкновенное растение. У него нет корней, нет и зелёных

Важливо знати про ВІЛ / СНІД

Обережно, ВІЛ/СНІД !


  На теперішній час серед ВІЛ - інфікованих громадян України переважну частину складають особи репродуктивного та працездатного віку 15-49 років (близько 95 %), з них майже кожен п'ятий - молода людина віком 18 - 24 років.
  Високі рівні захворюваності на СНІД відмічені на території всієї України, а особливо у    м. Севастополі - 34,2 на 100 тис. населення, Донецькій - 28,8, Миколаївській - 23,4, Дніпропетровській - 22,4, Одеській - 18,4 областях. 


СНІД - синдром набутого імунодефіциту - це остання стадія інфекційної хвороби, що має назву ВІЛ-інфекція. Збудником хвороби є вірус імунодефіциту людини (скорочено ВІЛ), який вражає клітини крові, так звані СД4-лімфоцити, що забезпечують гомеостаз організму людини і захищають його від інфекційних захворювань, розвитку злоякісних пухлин та інших уражень. Внаслідок дії ВІЛ відбувається глибоке ушкодження імунної системи, і людина стає беззахисною перед збудниками різних інфекцій. Хвороба розвивається повільно, протягом 8 - 12 років і закінчується клінічною картиною, яку назвали СНІДом. До цього часу СНІД залишається невиліковною хворобою.

Як попередити грип та ГРВІ

Обережно , грип та ГРВІ!




З настанням холодів все більше людей звертається до лікарів з ознаками застуди, яка частіше викликається різноманітними вірусами. Симптоми, які викликаються цими збудниками дуже схожі, тому вірусні захворювання дихальної системи були об'єднані в групу гострих респіраторних вірусних захворювань (ГРВІ).
Особливе місце серед ГРВІ належить грипу. Грип справедливо називають королем інфекцій, беручи до уваги його повсюдне поширення, щорічні спалахи, епідемії, негативні соціально-економічні наслідки, несприятливий вплив на конкретну людину і суспільство в цілому. Все це робить актуальним проведення своєчасних профілактичних заходів спрямованих на запобігання поширення інфекції і проникнення її в організм людини. На даний час основними засобами профілактики ГРВІ є вакцинація, застосування противірусних препаратів, проведення режимних заходів.



 Досить простим і ефективним методом профілактики гриппу та ГРВІ залишається дотримання рекомендацій по підвищенню стійкості організму до інфекцій, а також профілактики можливих імунних порушень.

Вірусний гепатит А та його профілактика

  

 Вірусний гепатит А (хвороба Боткіна, хвороба брудних рук, жовтуха) - це  гостра інфекційна хвороба з фекально-оральним механізмом передачі інфекції, переважним ураженням печінки і травного каналу.

   Вірус гепатиту А виділяється із фекаліями хворих на гепатит та передається від людини до людини (після контакту з хворим), через  воду та харчові продукти, забруднені випорожненнями хворої людини, предмети побуту та брудні руки, недотримання правил особистої гігієни. 
   У більшості випадків хвороба починанається гостро, з підвищенням температури до 38,50 С протягом перших 2-3 днів, ломота в тілі, можливим першінням у горлі. Хвора  людина відчуває  загальну слабкість, погіршення апетиту, нудоту, іноді характерна блювота, біль та відчуття важкості у правому підребер`ї. На третій день захворювання сеча набуває темного забарвлення (кольору міцного чаю пива). Можливе свербіння шкіри.
   Джерелом  інфекції є хвора людина з  будь-якими формами захворювання.
  

Равлик


КИТ


СПОДОБАЛАСЬ СТАТТЯ? ПОДІЛИСЬ З ДРУЗЯМИ!