суботу, 3 грудня 2016 р.

Соледарське озеро. Україна вражає.


Це озеро виникло на місці старої соляної шахти в околицях міста Соледар і відоме кількома аномальними властивостями.
 Найголовніше – незвичайна температура водойми: чим глибше, тим вища температура води. І якщо на поверхні температура складає близько 20°C, то вже на глибині 5 м вона збільшується вдвоє, досягаючи 35-40°C. По цій причині місцеві дайвери жартома називають водойму "озером з підігрівом”.


   Ймовірна глибина озера становить близько 100 м. Точну глибину встановити проблематично ще й тому, що нижче 6 м вода стає вкрай вязкою і схожою на "рідке скло”, що заважає дослідженням дня водойми. Отже, якщо ви не професіональний аквалангіст, краще утриматись від дайвінгу в водах цього загадкового озера.

Синє озеро. Україна вражає.


   Розміщене на висоті 600 м над рівнем моря озеро має вулканічне походження. На дні цієї водойми знаходяться дві вулканічні воронки, котрі, скоріш за все, є кратерами вулкану, що давно погас.
 Озеро наповнює стрімке сірководневе джерело, завдяки останньому вода набула не лише різкого запаху, а й приємного синювато- блакитного відтінку.

Незважаючи на мальовничість, це озеро мертве. Концентрація сірководню в водоймі настільки висока, що в ній немає живих організмів. Ні риби, ні земноводні, ні навіть комахи не можуть мешкати у водах Синього озера.

  В той же час ,воду з нього застосовують для лікувальних ванн.

Водойма знаходиться в урочищі Синяк, що в 4-х км від однойменного закарпатського села. Площа озера – близько 2 гектарів.

Дивовижна будова дихальної системи. В рамках шкільної програми


Будова скелету людини. в рамках шкільної програми


Оконські джерела. Україна вражає


  Не дивуйтесь, коли на водяній гладі озера, що розкинулось в селі Оконськ, побачите два куполоподібних фонтана – це б’ють наймогутніші джерела карстових вод.
   І хоча озеро неглибоке – всього 3 м, точну глибину жерла самих джерел поки встановити не вдалось. Ключі настільки сильні, що щосекунди виштовхують з глибини озера 200 л води.
    Крім того, водойма відома ще й температурною аномалією. Незалежно від пори року, температура води в озері незмінна і складає 8°C. Завдяки цій унікальній властивості навіть найсильніші морози не здатні скувати озеро льодом.
     Ще одна загадкова властивість джерела – вода абсолютно не піддається штучному газуванню.
Джерело: http://tyachivnews.in.ua/novini/ukrayina/

ГЕРАНЬ - домашній лікар :)

Герань

     Герань (ботанічна назва «пеларгонія домашня») - вірна супутниця підвіконь, невибаглива рослина з рожевими, білими, червоними квітами, зібраними в суцвіття. Існує велика видова різноманітність герані, і кожен з підвидів має яскраво вираженими лікувальними властивостями. 

ХЛОРОФІТУМ - рослина-пилосос:)

ХЛОРОФІТУМ
Деякі люди абсолютно марно вважають хлорофітум мало не кімнатним бур'яном. Тим часом, ця рослина є справжнім чемпіоном по очищенню повітря від бактерій, шкідливих речовин і інших домішок.
 Дорослі рослини охоплюють територію в два квадратних метра і значно покращують якість кисню. Фахівці з NASA навіть пропонували використовувати " фату нареченої" для очищення повітря в космічних кораблях.

Будова клітин еукаріотів (рослинна, тваринна)






Рослинна та тваринна клітини (спільне та відмінне)


СПОДОБАЛАСЬ СТАТТЯ? ПОДІЛИСЬ З ДРУЗЯМИ!