субота, 3 грудня 2016 р.

ХЛОРОФІТУМ - рослина-пилосос:)

ХЛОРОФІТУМ
Деякі люди абсолютно марно вважають хлорофітум мало не кімнатним бур'яном. Тим часом, ця рослина є справжнім чемпіоном по очищенню повітря від бактерій, шкідливих речовин і інших домішок.
 Дорослі рослини охоплюють територію в два квадратних метра і значно покращують якість кисню. Фахівці з NASA навіть пропонували використовувати " фату нареченої" для очищення повітря в космічних кораблях.

  Можливості цієї рослини до сих пір повністю не вивчені, зате достеменно відомо, що
-  хлорофітум поглинає чадний газ, ацетон, аміак, бензол, азот і формальдегід. 

- Замість цих шкідливих речовин він виділяє корисні для здоров'я фітонциди

- До того ж, ця квітка має дуже сильний  бактерицидний ефект. Вченим вдалося встановити, що за добу " фата нареченої " знищує до 80% хвороботворних мікроорганізмів, «що мешкають» від нього в безпосередній близькості.

- Неоціненна користь хлорофітума і для людей, які страждають легеневими захворюваннями. Вони просто зобов'язані оточити себе цим зеленим лікарем!
  
 - Квітка накопичує вологу у великих кількостях, а потім виділяє її в повітря поряд з фітонцидами. Поливайте хлорофітум якомога частіше, за це він відплатить вам хорошою монетою. Що цікаво, очисні і зволожуючі властивості квітки збільшуються в кілька разів, якщо покласти в вазон таблетки активованого вугілля.

 -  Дуже корисний хлорофітум для тих, хто живе в забруднених промислових районах, страждає частими простудними захворюваннями або схильний до алергічних реакцій. Мало того, рослина поглинає токсини, які виділяються синтетичними матеріалами у великому надлишку, посадивши кілька таких зелених "павучків", ви заощадите на дорогих повітряочисниках.

- Відомо також, що рослина знищує цвілеві гриби та нейтралізує шкідливе випромінювання, що виходить від мікрохвильової печі, комп'ютера, телевізора та іншої побутової техніки. А ще листя хлорофітума вбирають окис азоту, яка виникає в результаті горіння газу. Саме тому ця квітка ідеально підходить для дитячих кімнат, робочих кабінетів, кухонних зон.

- Всі перераховані вище властивості хлорофітума «працюють» лише за умови гарної освітленості рослини. У темному кутку або притінку толку від нього не буде, тому ставте вазон на підвіконня і не забувайте регулярно провітрювати приміщення. Тільки в цьому випадку можливий процес фотосинтезу, а сама квітка росте пишним кущем.


2 коментарі:

СПОДОБАЛАСЬ СТАТТЯ? ПОДІЛИСЬ З ДРУЗЯМИ!