суботу, 11 грудня 2021 р.

Використання флеш - карток в біології

Риба - місяць

 

🐟 Риба-місяць (Mola mola) — найбільша за масою відома кісткова риба у світі: середні дорослі риби важать близько 1 тонни, а рекордний екземпляр, виловлений біля Сіднея, досягав маси 2235 кг. Вид поширений у тропічних та помірних водах всього світу.

🐟Місяць - риба відрізняється від інших видів риб завдяки унікальному зовнішньому вигляду.

🐟 Існує і англійська версія назви цієї риби — це «Ocean sunfish». Ця назва утворилася в результаті спостережень за поведінкою риби, яка любить плавати ближче до поверхні води, лежачи на боці. Вона ніби «купається в сонячних променях», але насправді вона робить це з іншої причини. Коли риба піднімається ближче до поверхні, то морські птахи починають витягувати своїм дзьобом з її тіла різноманітних паразитів, яких у риби величезна кількість. При цьому вона піднімає температуру свого тіла, оскільки температура падає через тривале перебування риби на значній глибині ( до 200 м).


🐟 Риба-місяць — найплодовитіша риба у світі: одна самиця може відкладати до 300 млн ікринок. З’являючись на світ, мальки моли (інша назва риби) мають захисну оболонку у вигляді напівпрозорої зірочки або сніжинки.

🐟 Ці риби, незважаючи на величезні розміри, не є хижаками, і вважаються абсолютно безпечними для людини. При цьому, вони становлять небезпеку для човнів і суден, якщо ті рухаються з великою швидкістю.


🐟 Коли особини місяць-риби стають статевозрілими, для них практично не існує природних ворогів, за винятком людини.

СПОДОБАЛАСЬ СТАТТЯ? ПОДІЛИСЬ З ДРУЗЯМИ!