суботу, 11 листопада 2017 р.

Вітамін А

    Є особливий ряд речовин, які мають виняткову біологічну активність і які необхідні нашому організму для нормального функціонування. Це – вітаміни.


До жиророзчинних відносяться вітаміни А, Е, К, D, F.     Всі жиророзчинні  вітаміни краще засвоюються з їжі, якщо вживати їх з жирною їжею.  Враховуйте цю особливість при прийомі їжі. Вживайте корисну збалансовану їжу і отримуйте все необхідне для організму.
Вітамін А

     Вітамін A - антиоксидант. Він допомагає підтримувати в нормальному стані епітеліальні тканини, нормалізує обмін речовин, бере участь у формуванні кісток і зубів, необхідний для нормального функціонування імунної системи. Цей вітамін підтримує роботу слизових оболонок людини, чим захищає наш організм від проникнення інфекції. Від своєчасного надходження вітаміну А залежить здоров’я сітківки очей, за що його також називають ретинол (від retina, сітківка). Він також відповідальний за здатність бачити при слабкому освітленні.
     Ми отримуємо вітамін А «готовим» з риб’ячого жиру, печінки, яєчного жовтка. Крім того, організм людини здатний перетворювати рослинний пігмент бета-каротин в цей вітамін. Бета-каротину багато в моркві, гарбузі, динях, абрикосах, шпинаті, броколі, бобових.

   Ознаки дефіциту вітаміну А:   погіршення зору, «куряча сліпота», сухість шкіри, зниження імунітету, часті респіраторні захворювання

Правила участі в «мозковому штурмі»

Правила участі в «мозковому штурмі»

1. Формулюй свої думки точно і стисло.
2. Прагни вирішити проблему, а не демонструвати свої знання.
3. Мозкова атака вимагає повного розкріпачення уяви.
4. Забороняються критичні зауваження і проміжні оцінки - це заважає формулювати нові ідеї.
5. Чим більше висунуто припущень, тим більш імовірно, що в результаті  мозкового штурму дійсно з'являться нові цінні ідеї.
6. Будуть доречними  всі уточнення і доповнення.

7. Дозволяється задавати питання, якщо вони не містять оцінки висловлювань попередніх ораторів.

Думай правильно!!!

Проектна робота "Лелека" 2017-2018, номінація "Еколого - просвітницька діяльність"


Підручник з природознавства для 5 класу. Автори Ярошенко О.Г., Бойко В.М.


Самоосвіта учителя - запорука успіхів учня

31.10.17  я стала учасницею теоретичного  семінару , який відбувся  в рамках співпраці з УДХТУ та реалізації програми "Від шкільної програми до високих технологій" . Були розглянуті такі питання як  "Вчені УДХТУ" та "Феномен життя".



СПОДОБАЛАСЬ СТАТТЯ? ПОДІЛИСЬ З ДРУЗЯМИ!