субота, 11 листопада 2017 р.

Вітамін А

    Є особливий ряд речовин, які мають виняткову біологічну активність і які необхідні нашому організму для нормального функціонування. Це – вітаміни.


До жиророзчинних відносяться вітаміни А, Е, К, D, F.     Всі жиророзчинні  вітаміни краще засвоюються з їжі, якщо вживати їх з жирною їжею.  Враховуйте цю особливість при прийомі їжі. Вживайте корисну збалансовану їжу і отримуйте все необхідне для організму.
Вітамін А

     Вітамін A - антиоксидант. Він допомагає підтримувати в нормальному стані епітеліальні тканини, нормалізує обмін речовин, бере участь у формуванні кісток і зубів, необхідний для нормального функціонування імунної системи. Цей вітамін підтримує роботу слизових оболонок людини, чим захищає наш організм від проникнення інфекції. Від своєчасного надходження вітаміну А залежить здоров’я сітківки очей, за що його також називають ретинол (від retina, сітківка). Він також відповідальний за здатність бачити при слабкому освітленні.
     Ми отримуємо вітамін А «готовим» з риб’ячого жиру, печінки, яєчного жовтка. Крім того, організм людини здатний перетворювати рослинний пігмент бета-каротин в цей вітамін. Бета-каротину багато в моркві, гарбузі, динях, абрикосах, шпинаті, броколі, бобових.

   Ознаки дефіциту вітаміну А:   погіршення зору, «куряча сліпота», сухість шкіри, зниження імунітету, часті респіраторні захворювання

Немає коментарів:

Дописати коментар

СПОДОБАЛАСЬ СТАТТЯ? ПОДІЛИСЬ З ДРУЗЯМИ!