четвер, 4 квітня 2019 р.

Піднімаємо гемоглобін

Весна - пора авітамінозів та зниженого гемоглобіну у багатьох представників виду Homo sapiens:). Сьогодні хочу представити до вашої уваги прості продукти хачування, що допоможуть вам підняти гемоглобін і зробити ще один впевнений  крок до міцного здоров"я:)


Чому це важливо?
Гемоглобін - це білок еритроцитів ( червоних кров"яних тілець). Саме завдяки йому наша кров має червоний колір. Задача гемоглобіну - здійснювати активний газообмін між нашими клітинами та оточуючим середовищем. Він зв"язує і транспортує молекули кисню  та вуглекислого газу. До клітин від доставляє кисень ( його задача забезпечити окисні процеси в клітині та виділення життєвонеобхідної енергії) і забиає від них вуглекислий газ ( побічний продукт обміну речовин). Тому цілком зрозуміло, що знижений гемоглобін призводить до кисневого голодування клітин, недостатньо швидкого очищення організму від вуглекислого газу, і, як результат, до зниження життєвого тонусу  та недостатньої опірності до інфекцій.

Виховна година у 6 Б "Україна незвідана. У пошуках скарбів"

Сьогодні у нашому класі на виховній годині відбулася квест - гра "Україна незвідана.У пошуках скарбів". Ми пригадали дуже багато цікавого про нашу надзвичайну країну, дізналися багато нового. Гра пройша на одному диханні у веселій, теплій, дружній обстановці. Дякую діткам та колегам, що знайшли час та завітали до нас у гості.




СПОДОБАЛАСЬ СТАТТЯ? ПОДІЛИСЬ З ДРУЗЯМИ!