середу, 22 листопада 2017 р.

Вітамін D


До жиророзчинних відносяться вітаміни А, Е, К, D, F.     Всі жиророзчинні  вітаміни краще засвоюються з їжі, якщо вживати їх з жирною їжею.  Враховуйте цю особливість при прийомі їжі.
Вітамін D

   Під цим вітаміном мається увазі ціла родина сполук. Ці речовини відповідальні за нормальне всмоктування фосфору і кальцію в кишечнику, відіграють ключову роль у формуванні кісток і зубів, допомагають в роботі імунної системи і навіть володіють антиканцерогенними властивостями.
«Як онколог, хочу відзначити, що вітамін D має потужні антиканцерогенні властивості. Він пригнічує утворення нових пухлинних клітин, блокує утворення власних судин пухлини, що призводить до її некрозу і загибелі. Крім того, вітамін D – це профілактика раку молочної залози », – розповідає лікар онколог Андрій Бабік.
   Вітамін D утворюється в шкірі людини під дією сонячного світла. Крім того цей вітамін можна отримати з їжею. Його багато в молоці, вершковому, маслі, яйцях. Він може запасатися в печінці і жировій тканині і потім у міру потреби поступово витрачатися.

    Хронічна нестача цього вітаміну може призвести до рахіту у дітей, а також виникненню остеопорозу у дорослих.

СПОДОБАЛАСЬ СТАТТЯ? ПОДІЛИСЬ З ДРУЗЯМИ!