пʼятниця, 16 червня 2017 р.

Продукти, корисні для здоров’я. ГРАНАТ

ГРАНАТ

Зараз у нас наступає сезон гранатів.
          Серед фруктів гранат — справжній король, що має цілющі властивості та є унікальним за своїм складом. Гранат складається на 50 % із соку та  на 50 % зі шкірки й насіння. Їстівна частина граната — 68 %, і близько 80 %  від неї-- це сік. У сухій масі гранатового соку міститься 8–20 % цукру, основною частиною цукрів є фруктоза, сахароза і глюкоза. У гранатах міститься близько п’ятнадцяти амінокислот, шість з яких -  незамінні.

    Ще з давнини його використовують у медицині й косметології.  Він зміцнює волосся й очищує шкіру. Маски з граната усувають зайву жирність і вугрове висипання шкіри.
      Цей фрукт
деактивує вільні радикали, ЗМЕНШУЄ ВІРОГІДНІСТЬ ВИНИКНЕННЯ ОНКОЛОГІЧНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ, підсилює обмін речовин, виводить шлаки й токсини, а отже очищує організм. Гранатовий сік підвищує рівень гемоглобіну, а отже покращує постачання кисню до тканин та сприяє стимуляції клітинного дихання, що пригнічує процеси старіння. Усього півсклянки соку можуть збільшити опірність організму до різноманітних захворювань і підняти імунітет.


       

          Гранат ефективний при гіпертонії та атеросклерозі. Завдяки тому, що в ньому міститься вітамін РР, м’якоть із гранатових зерен зміцнює кровоносні судини і може попереджати атеросклероз та крововиливиЧудовий помічник для вашої серцево – судиної системи. Гранатовий сік збуджує апетит, а також нормалізує процеси травлення, процеси обміну речовин.  Вживайте гранати!

Ботанічною батьківщиною гранатового дерева вважають Іран (Персію) та землі Закавказзя. Воно й досі зустрічається там як дикі зарості. З сивої давнини гранатові дерева вирощували в країнах Середземномор'я, в Криму, в Середній Азії. Окрім цих районів гранатові дерева акліматизовані в країнах Центральної Америки.

В Україні, поблизу закарпатського міста Виноградів, на Чорній горі є плантація гранату. У 2012 році було отримано перший урожай.


Гранат — невелике дерево з розлогою кроною та темно-зеленим листям. Квіти червоні і яскраво виділяються на зеленому тлі. Квіти і плоди співіснують одночасно  на одному дереві, тому що  період квіткування розтягнутий.

Рослина світлолюбна, потребує яскравого освітлення. При нестачі світла гранат не квітне.

Немає коментарів:

Дописати коментар

СПОДОБАЛАСЬ СТАТТЯ? ПОДІЛИСЬ З ДРУЗЯМИ!