четвер, 9 листопада 2017 р.

ТОП-10 найгарніших птахів у світі

Птахи – дуже гарні  істоти . Влаштовувати конкурс краси серед пернатих - завдання не просте, але хочу  представити  вашій увазі декілька видів  найкрасивіших птахів на планеті Земля.

ЛОРІЄВІ  ПАПУГИ


Маленькі, яскраво забарвлені в усі кольори веселки, деревні папуги. Ареал поширення лорієвих папуг - Австралія, Нова Гвінея, Індонезія і Філіппіни. 
    Живляться переважно пилком і нектаром квітів , а також
м'якими, соковитими плодами. Язик у них закінчується щіточкою з рогових сосочків. З їх допомогою птахи висмоктують сік з плодів і нектар з квітів.


  
АМЕРИКАНСЬКий  БОРИВІТЕР


  Цей вид птахів поширений на всій Західній півкулі: від Канади до Фольклендських островів. Це одна з найбільш витончених і маленьких хижих птахів у світі. Самець важить 80-105 г , а самиця важить 100-120 грамів.



АТЛАНТИЧНИЙ ТУПИК


На крутих берегах північної Атлантики можна зустріти колонії атлантичного  тупика. Ці птахи  живляться  дрібною рибою і морськими безхребетними. Свою назву вони отримали через надмірну довірливість. Дуже багато представників  атлантичного тупика було знищено людиною.


ВІНЦЕНОСНИЙ ЖУРАВЕЛЬ
     
   Цей романтичнаий птах мешкає в Західній і Східній Африці. Вінценосний журавель  є одним з національних символів Уганди і зображений на її національному прапорі та гербі.
   Під час залицяння птахи виконують своєрідний танок: підстрибують, свистять  крилами, кланяються один одному.  Харчуються насінням, пагонами рослин, комахами та іншими  безхребетними.


СІРИЙ КАРДИНАЛ


Цього  птаха  можна зустріти в східних штатах США, південно-східної Канаді та Мексиці. Самець має яскраво-малинове забарвлення з чорною «маскою» навколо дзьоба. Самиця ж - сірувато-коричневого кольору з червонуватим пір'ям на крилах, грудях і чубчику.



 ЗИМОРОДОК


    Досить поширений вид птахів. Лапки зимородка настільки короткі, що не дозволяють пересуватися по землі, тому представники цього виду пересуваються  з допомогою крил на недалекі відстані. Яскравість оперення птахів досягається за рахунок заломлення світла пір'ям. 
    Не дивлячись на поширеність виду, ці птахи люблять усамітнення, їх дуже важко побачити. Тривалість життя приблизно 15 років.


ЧЕРВОНИЙ АРА


   Населяють тропічні ліси. Тримаються переважно в кронах високих дерев. Живляться переважно рослинною їжею: плодами, горіхами тощо. У період дозрівання сільськогосподарських культур літають годуватися на поля й плантації, чим завдають відчутної втрати врожаю. Через це Цар папуг не може похвалитися щасливою долею.
   Ще з  давніх часів на них полювали індіанці. М'ясо ара використовували в їжу, а пір'я - для прикрас і оперення стріл.



МАНДАРИНКА


   Птах родини качиних,  полюбляє  сидіти на гілках дерев і прибережних скелях. Може похизуватись швидким і маневреним польотом, здатен  злітати відразу вгору.
    Популяцію мандаринок  у світі оцінено у 65-66 тис. особин, чисельність має тенденцію до скорочення. Полювання на мандаринок  заборонене. Птахів цього виду розводять в парках як декоративних. 
   У китайській, корейській і японській культурах самець і самиця мандаринок вважаються символом нерозлучного подружжя. Їх зображення часто використовуються у традиційному мистецтві.



 РАЙСЬКА ТАНАГРА


  Ця пташка звикла до безпосередньої близькості води, тому дуже багато п'є. Вона поїдає плоди бананових дерев, ласує апельсинами і фініками, їсть груші,  із задоволенням полює на  комах.
  Поширення - східна Колумбія, Болівія, Бразилія, Французька Гвіана і Гайана. Забарвлення пташки  досить незвичайне: салатова мордочка, блакитна грудка, фіолетове підборіддя. Інша її назва - «семибарвний птах» або  райдужна пташка.



ПАВИЧ


Єдиний птах з цього списку,  одомашнений людиною. Відмітною особливістю самця є сильний розвиток верхнього криючого пір'я, яке часто приймають за хвіст. До павичів з повагою  відносяться на Заході, їх шанують на Сході.



 Підвид яванського павича  є національним символом Мьянми (з1940 року), звичайний павич — є національним символом Індії та Ірану  Павич у індуїзмі вважається священним птахом.
 Павичі відображені в багатьох творах мистецтва  Сходу  і Заходу, в офіційній та комерційній символіці.  Павичем  (лат. Pavo) назване одне з  сузір'їв Південної кулі.


Немає коментарів:

Дописати коментар

СПОДОБАЛАСЬ СТАТТЯ? ПОДІЛИСЬ З ДРУЗЯМИ!