понеділок, 17 жовтня 2016 р.

Желатинові маски для обличчя: 10 кращих масок.

Желатин активізує майже всі метаболічні процеси, що відбуваються на рівні шкіри - покращує кровообіг, пом'якшує шкіру, відбілює, розгладжує дрібні зморшки, очищує пори. 

1. Омолоджуюча желатинова маска за класичним рецептом

Столову ложку желатинового порошку залийте 3-ма ст. ложками холодної води, почекайте, поки желатин набубнявіє (приблизно 30-40 хвилин), потім підігрійте на водяній бані до повного розчинення желатину. Дайте розчину охолонути до кімнатної температури і з'єднайте з наступним компонентами:

для жирної шкіри - 1 ст. ложка кефіру і 1 ст. ложка пшеничного борошна;
для сухої шкіри - 1 ст. ложка 20% -й сметани і 1 ст. ложка вівсяної муки або розмелених в порошок вівсяних пластівців (більш детальну інформацію див. в статті про вівсяних масках для особи).
Розітріть все продукти до стану в'язкої кашки і нанесіть на очищену шкіру обличчя. Тримайте 20 хвилин, потім зніміть маску тампоном, змоченим в лосьоне для вашого типу шкіри.


2. Молочна маска з желатином для сухої шкіри обличчя

Желатин потрібно замочити так само, як це описано в попередньому рецепті, тільки замість води взяти молоко (1 ст. Ложка желатинового порошку на 3 ст. Ложки води). Після розбухання прогріти його на водяній бані і дати охолонути. Додаткових компонентів вводити в цю маску не потрібно. Вона утворює на обличчі тонку плівку, яку через 20 хвилин після початку експозиції рекомендується зняти тампоном, змоченим в теплому молоці.

3. Желатинова маска для очищення шкіри від чорних крапок

Готують концентрований водно-желатиновий розчин з 1,5 ст. ложок порошку і 4 ст. ложок холодної води. Діють, дотримуючись загальної схеми: наполягають желатин до розбухання, підігрівають до розчинення і дають охолонути. Розчин наносять на обличчя пензлем в 2-3 шари: кожен наступний шар накладається після того, як застигне попередній. Маска повинна підсохнути на вашому обличчі протягом 20-30 хвилин. Дуже важливо в цей час зберігати нерухомість особи і не здійснювати мімічних рухів, в тому числі і мимовільних. Коли желатин на вашому обличчі затвердіє зразок склоподібної маси, то подденьте край маски пальцем і відокремте її від імені - вона буде тягнутися, немов плівка. На ній і повинні залишитися «чорні точки» - мікропробкі з жиру і бруду, що закупорює пори шкіри. Залишки маски змийте з особи теплою водою. Протріть шкіру лосьйоном і змастіть кремом.

4. Відбілююча маска з огірком

Огірок середньої величини вимийте і очистіть від шкірки. Натріть його на дрібній тертці або подрібніть в блендері. Відіжміть з отриманої маси сік, і в цьому соку замочіть 1 ст. ложку желатину. Далі доведіть желатиновий розчин до готовності, як описано в попередніх рецептах. Можна додати в розчин 2 ст. ложки теплого зеленого чаю. Суміш охолоджують до тих пір, поки вона не почне загусати. Наносять на обличчя пензликом в 1-2 шари. Витримують 20-30 хвилин.

5. Маска з желатину і гліцерину з ефектом ліфтингу

Приготуйте базовий желатиновий розчин з 1 ст. ложки желатинового порошку і 3 ст. ложок води. Після повного розчинення желатину в теплій воді введіть в неї 1 ст. ложку гліцерину. Час експозиції маски - 20-30 хвилин.

6. Желатинова маска для регенерації шкіри з соком алое

До основного желатинові розчину, приготовленого з 1 ст. ложки желатинового порошку і 3 ст. ложок води і підігрітому до потрібної «кондиції», додають 1 ст. ложку соку алое, ретельно розмішують, дають охолонути до кімнатної температури, а потім поміщають на півгодини в холодильник. На шкіру обличчя маску наносять охолодженої. Тримають 20-30 хвилин, змивають прохолодною водою. Особа після такої маски буде виглядати ще свіже, якщо протерти його косметичним льодом.

7. Тонізуюча маска з кави

Весь секрет цієї маски полягає в тому, що желатин потрібно замочувати не в воді, а в каві, приготованій з змелених зерен. Для замочування желатину беруть холодну каву, а після розбухання крупинок його ставлять на водяну баню і рівномірно помішують, поки желатин повністю не розчиниться. Наносити кавово-желатинову маску на обличчя можна за допомогою кисті або спонжа. Майте на увазі, що вона залишає на шкірі прозорий коричневий відтінок - він виглядає, як тінь легкого загару. Якщо ж вам подібні візуальні ефекти не потрібні, протріть після маски обличчя водою з лимонним соком - воно знову побіліє.

8. Відбілююча маска з лимоном

Подвійна дія - підтягує і відбілюючий - надасть маска з желатину з лимонним соком. Коли будете замочувати желатин у воді, не забудьте влити в неї 0,5 чайної ложки лимонного соку. В іншому принципи приготування і застосування маски нічим не відрізняються від тих, що описані вище.

9. Маска від зморшок

Столову ложку желатину замочіть в 2 ст. ложках молока і приготуйте розчин. Поки він буде остигати, вбийте в нього білок одного курячого яйця і ретельно перемішайте. Консистенція маски виходить досить тягучою, тому її наносять на шкіру обличчя за допомогою плоскої лопатки із пластику або дерева або спеціального косметичного шпателька. Тримають маску до півгодини, потім знімають руками, відділяючи плівку у напрямку знизу вгору, і вмиваються теплою водою.

10. Фруктова маска з желатином

У желатиновий розчин можна додати і столову ложку будь-якого фруктового пюре. Використовуйте ті фрукти, які є у вас під рукою, але не забудьте перевірити, які з них підходять для вашого типу шкіри. Універсальне рішення - банан, він благотворно діє на шкіру будь-якого типу. Ось кілька підказок:

для сухої шкіри - авокадо, абрикос, диня, агрус, мандарин, хурма;
для жирної шкіри - грейпфрут, груша, полуниця, журавлина, червона смородина, малина;
для нормальної та комбінованої шкіри - апельсин, виноград, ківі, персик.
Обов'язково перевірте, чи не викликає у вас вибраний фрукт алергічних висипань.

Немає коментарів:

Дописати коментар

СПОДОБАЛАСЬ СТАТТЯ? ПОДІЛИСЬ З ДРУЗЯМИ!