середа, 14 листопада 2018 р.

Корисна цибуля


  Існує  приблизно 1250 видів цибулі.

 Люди вирощують цибулю вже понад 5 тисяч років.

 Цибулю і часник знаходили в саркофагах із
муміями в єгипетських пірамідах, побудованих шість тисяч років тому, що свідчить про широке їх поширення ще в ті далекі часи. Цибуля була присвячена єгипетській богині Ізіді, і простому людові забороняли вживати її в їжу.

   У медицині, цибуля відома ще з часів Гіппократа (в ті часи цибулю прописували хворим на подагру, ревматизм і від ожиріння). Також корисні властивості цибулі були відомі знаменитому перському лікарю Авиценні.

У стародавніх римлян, цибуля входила до військового раціону.

Цибуля на 85% складається з води.

У зеленому листі цибулі містяться білки, цукор і аскорбінова кислота.

Цибулина містить в собі більше цукрів, ніж яблуко.

  Достатньо протягом трьох хвилин пожувати цибулю , щоб убити в роті майже всі бактерії, адже вона містить природні антибактеріальні речовини – фітонциди( вони надають цибулині  специфічний смак, запах і змушують нас плакати при її очищенні та нарізанні).

Сок цибулі має чудові відхаркувальні властивості.

Для попередження захворювань на грип та грві лікарі рекомендують вживати цибулю.

  Цибуля – популярний косметичний засіб (соком цибулі змазують голову при себореї, для зміцнення коренів волосся).

Сік цибулі сприяє відновленню шкіри.

 Цибуля має сечогінну і заспокійливу дію, також стимулює виділення травних соків.


 ВЖИВАЙТЕ ЦИБУЛЮ І БУДЬТЕ ЗДОРОВИМИ!

Немає коментарів:

Дописати коментар

СПОДОБАЛАСЬ СТАТТЯ? ПОДІЛИСЬ З ДРУЗЯМИ!