понеділок, 17 серпня 2020 р.

Велетенські кактуси Карнегія, (або Сагуаро)



Велетенські кактуси Карнегія, (або Сагуаро) можуть накопичувати в своїх м'ясистих стеблах до трьох тонн води. Це найбільш жаростійкі рослини на планеті Земля. Завдяки накопиченій волозі вони виживають навіть при 60-градусній спеці.

Кактус є величезною колоною, розгалуженою на зразок канделябра. Висота кактуса може досягати 18 м (за деякими даними 20 м), товщина стовбура - 65 см. Довжина колючок у цього кактуса може досягати 7 см.
Коли квітка карнегії відкривається (це відбувається вночі), вона привертає кажанів, а вдень його запилюють бджоли та колібрі.

Кактуси Сагуаро є невід'ємною частиною пустельних пейзажів південного заходу Америки, символом пустелі Сонора, що простяглася від Мексики до південних кордонів Арізони. Щоб не допустити зникнення цих гордовитих гігантів, був створений Національний Парк Сагуаро.

У зв'язку з активною вирубкою дикорослих кактусів, особливо сагуаро, в американському штаті Арізона був прийнятий закон, згідно з яким кожному, хто зріже, зрубає або іншим іншим способом зашкодить дикорослому кактусу, загрожує покарання до 25 років тюремного ув'язнення.

Немає коментарів:

Дописати коментар

СПОДОБАЛАСЬ СТАТТЯ? ПОДІЛИСЬ З ДРУЗЯМИ!