субота, 15 липня 2017 р.

ТОП-10 екзотичних фруктів зі всього світу


1. Ківано – одночасно схожий на огірок та диню. На смак його м’якоть нагадує суміш банану, ківі та лимону, хоча спочатку він пахне як диня.



2. Пітайя або драконів фрукт – плід дуже
яскравого, незвичайно рожевого, червоного або жовтого кольору. У розрізі його м’якоть біла, містить маленькі чорні цяточки. За смаком нагадує кавун.



3. Дуріан – напевно, найсуперечливіший фрукт у світі. Дехто вважає, що його взагалі неможливо їсти, а хтось постійно вживає в їжу. А все через те, що плоди мають дуже неприємний запах (плісняви, скипидару і тухлої цибулі). Проте на смак він дивовижний, але горіхово-вершковий смак можна відчути тільки затуливши носа рукою.


4. Рука Будди – фрукт, що нагадує лимон з безліччю довгих відгалужень, пальцеподібної форми. У їжу плід майже не вживають, проте його додають у деякі салати, бо він надає їм приємного аромату.




5. Маракуйя – ця рослина має багато різновидів, що різняться за розмірами та виглядом. Є плоди величиною з кокос, а є як абрикоси. М’якоть та сік маракуйї мають неперевершений смак.


6. Панданус або дикий ананас – кулеподібні плоди цієї рослини мають дуже соковиті сегменти, що за смаком нагадують ананас, але їхня м’якоть не є їстівною. Можна вживати лише сік.



7. Рамбутан – яскраві червоні плоди з ледь помітними зеленими волосинками, плід нагадує яйце. За смаком схожий на виноград, при цьому м’якоть нагадує желе.


8. Акебія п’ятірна або лазячий огірок – на вигляд непривабливий плід, що схожий на стручок має дуже смачну м’якоть, яка нагадує малину смаком і має приємний аромат.


9. Атемойя – це гібрид солодкого яблука та іншого тропічного фрукту черемойї. Її м’якоть поєднує смаки манго та ананасу, плід тане в роті, як вершки або крем.



10. Зміїний фрукт – плоди, що вкриті дуже щільною шкіркою, яку слід обережно знімати, адже можна травмуватися. М’якоть плода бежевого кольору, аромат нагадує суміш полуниці та валеріани. На смак плід нагадує одразу банан, горіх та ананас.


Немає коментарів:

Дописати коментар

СПОДОБАЛАСЬ СТАТТЯ? ПОДІЛИСЬ З ДРУЗЯМИ!