субота, 15 жовтня 2016 р.

Користь яблук

     Яблуко являє собою популярний низькокалорійний продукт (в 100 г - 48 ккал), який входить до складу багатьох дієт, сприяючи природному зниженню ваги. Даний фрукт дає організму не тільки велику кількість клітковини, але і корисні для здоров'я елементи. Мінерали і вітаміни в яблуках не руйнуються при правильному зберіганні протягом року, що робить даний фрукт незамінним джерелом мікроелементів, як в літній, так і в зимовий період.

    Для оздоровлення людського організму і поповнення запасів необхідних мікроелементів і вітамінів, досить щодня вживати в їжу 3-4 яблука.
У чому полягає користь яблук?
Які вітаміни і мінерали  містяться в яблуках і яку користь вони приносять людині? Саме за допомогою даного фрукту можна вберегти себе від авітамінозу, особливо при дієтах і в осінньо-весняний період.
Користь яблук полягає в їх цілющіх властивостях, які допомагають організму впоратися з багатьма недугами і запобігають виникненню і розвитку  багатьох захворювань. 
Вміщені в даному фрукті вітаміни і мінерали, при систематичному вживанні сприяють:
Зниженню рівня холестерину;
Нормалізації функції травлення;
Усунення авітамінозу;
Уповільнення розвитку ракових клітин;
Загальному зміцненню організму;
Активації мозкових функцій;
Очищенню організму від токсинів і шлаків.

А скільки користі приносять людині лимонна, винна і яблучна кислоти, які містяться в яблуках будь-якого сорту. Завдяки даним кислотам можна позбутися  сечокам'яної хвороби, перемогти остеохондроз і хвороби нирок. Тартанова кислота перешкоджає утворенню жирових клітин з вуглеводів, що перешкоджає ожирінню. Недарма більшість дієтологів радять, при першому відчутті голоду їсти яблуко, до складу якого входить фолієва кислота, що знижує відчуття голоду.
Склад яблука збалансований, тому що в ньому містяться всі необхідні мінерали і вітаміни, які сприяють зміцненню  імунної системи людини і збільшенню захисних сил організму. Завдяки щоденному вживанню в їжу даних фруктів можна вберегти себе від виникнення різних патологій і хвороб.
У яких яблуках більше корисних речовин?
Для правильного чи дієтичного харчування яблука є найнеобхіднішим і безпечним продуктом. Саме тому важливо знати які мінерали і вітаміни містить цей фрукт. Склад яблука дуже простий: вода і волокна, насичені цілим комплексом корисних речовин: фолієва кислота, інозит, вітаміни групи В, А, С, К, Н, Е, Р і РР, а також мікроелементи, такі як фосфор, залізо, магній, мідь, кальцій, цинк і калій. У яблуці також міститься велика кількість клітковини, органічних кислот, цукру (в солодких сортах), каротину і пектину.
Перелік вітамінів, що містяться в яблуках
А - сприяє здійсненню обмінних процесів в організмі, запобігаючи рання поява зморшок, а також виступає в ролі природних антибіотиків, чинячи опір інфекціям;
В1, В5, В6 і В9 - активують розумову діяльність і захищають клітини нервової системи;
В2 і РР - очищають організм і покращують циркуляцію крові;
С - підвищує тонус, покращує самопочуття і стан імунної системи;
К - сприяє травленню і загоєнню ран на шкірі;
Е - зміцнює капіляри і забезпечує функціонування мускулатури.
Хімічний склад даного фрукта мінливий, що залежить від умов зберігання і вирощування, ступеня зрілості і сорту плодів.
Дикорослі - велика кількість дубильних (протизапальних) речовин, клітковини, пектинових речовин і крохмалю;
Ароматні - містять підвищену кількість фітонцидів з  антимікробними властивостями;
Кислі - містять велику кількість вітаміну С.
У зеленому яблуці міститься набагато більше корисних елементів, ніж у червоному, особливо заліза.
 У червоних плодах набагато більше цукру, ніж в зелених, а, отже, і глюкози, яка допомагає усунути втому, надаючи людині енергійності.
А головне , яблука можна їсти стільки, скільки хочеться і не боятися нашкодити своєму організму, за умови відсутності таких захворювань, як гастрит, коліт, виразкова хвороба шлунку та дванадцятипалої кишки. При схильності до алергічних реакцій краще вживати в їжу яблука зелених сортів.
Вітаміни та мінерали в 100 грамах яблука
Вітаміни
Вітамін А        0,005   мг
Вітамін В1      0,03     мг
Вітамін В2      0,02     мг
Вітамін В5      0,07     мг
Вітамін В6      0,08     мг
Вітамін В9      0,002   мг
Вітамін С        10        мг
Вітамін Е        0,0002 мг
Вітамін К        0,002   мг
Вітамін PP      0,3       мг
Мінерали
Кальцій          16        мг
Калій  278      мг
Залізо 2,5       мг
Цинк   0,15     мг
Магній           9          мг
Фосфор           11        мг
Сірка   5          мг
Хлор    2          мг
Бор      0,25     мг
Правильно приготовані джеми, сухофрукти, соки і компоти з яблук зберігають більшу кількість корисних поживних речовин, але максимальну кількість вітамінів і мінералів можна отримати тільки з недавно зірваних плодів, склад яких не піддається ніяким змінам.
Правила вживання яблук в їжу
Незважаючи на всю користь вітамінів, що входять до складу даних фруктів, їсти  їх відразу після основного прийому їжі не варто, так як це може призвести до окислення і бродіння в шлунку. Яблука, слід вживати в їжу через 2-4 години після їжі, що дозволить краще засвоїтися корисним речовинам.
Для того щоб засвоїти вітаміни з яблук, треба їсти їх натщесерце, приблизно за 30 хвилин до основного прийому їжі. Даний спосіб є незамінним для бажаючих схуднути або підтримати стрункість тіла.
Складно уявити, скільки зусиль необхідно докласти людям, для того, щоб схуднути: фізичні вправи, суворі дієти, різні лікарські препарати. За допомогою яблучного розвантажувального дня можна не тільки без шкоди для здоров'я, за короткий період скинути зайві кілограми, але і зміцнити своє здоров'я, оскільки в плодах містяться тільки корисні елементи. Принцип дієти полягає у вживанні в їжу тільки яблук (1,5 кг), протягом одного дня на тиждень.



Немає коментарів:

Дописати коментар

СПОДОБАЛАСЬ СТАТТЯ? ПОДІЛИСЬ З ДРУЗЯМИ!