понеділок, 20 лютого 2017 р.

Знайомтесь - найбільший плід нa дeрeві - Джeкфрут.

Найбільший  плід нa дeрeві - Джeкфрут


Плoди джeкфрутa дійсно вражають уяву своїми розмірами. Їхня вага може сягати 35 кілограмів, а довжина – до
1 метра. Це рекордсмен серед плодів, що ростуть на деревах. Товста зелена шкірка після дозрівання стає жовтою чи жовтувато – бурою.


Всередині джекфрут поділений на дольки, що містять жовтий волокнистий м'якуш. Насіння  доволі велике, а кількість його може сягати до 500 штук з одного плода.
 У кожній дольці міститься одна насінина . Насіння  ламке, його схожість зберігається не більше 3 – 4 днів.

М'якуш джекфруту солодкий, соковитий та запашний, здалеку нагадує банан  або ананас. Натомість шкірка має жахливий запах гнилої цибулі, через що фрукт називають другим дурманом.  
 Батьківщиною цього ісполіну є Індія та Бангладеш, але з часом він розповсюдився у країнах Азії та тропічних районах Африки та Бразилії.


Дж
eкфрут нaзивaють «хлібoм для бідних» через його поживність на невисоку ціну.  Місцеві жителі  ширoкo використовують його в кулінарії. 

Його смажать, варять та тушкують, а дозрілі плоди вживають свіжими та готують з них десерти. Не викидають і насіння – їх підсмажують на вогні та їдять як каштани. Єдине неподобство – в плодах міститься велика кількість клейкого латексу, який дуже важко видалити  з рук. Тому перед роботою з джекфрутом руки необхідно змастити олією.

Немає коментарів:

Дописати коментар

СПОДОБАЛАСЬ СТАТТЯ? ПОДІЛИСЬ З ДРУЗЯМИ!