пʼятниця, 6 жовтня 2017 р.

Про користь каш. ГРЕЧАНА КАША


Гречана крупа по праву вважається однією з найбільш корисних круп .
 Гречка містить необхідні для людського організму поживні речовини: білки , вуглеводи , цінні амінокислоти , органічні кислоти , фолієва кислота,  вітаміни 
В1 , В2 , Р , РР , Е, кальцій , фосфор ,йод , мідь , цинк , бор,фосфор, кобальт) . 

Білки гречки добре перетравлюються і засвоюються. Через це навіть  введення каш в харчування дітей грудного віку рекомендується починати з гречаної каші.

Гречка — ідеальна їжа для вегетаріанців. Вона містить
живильний рослинний білок. Якщо часто їсти гречку, то дефіциту в білковій їжі не буде. Отже, не буде втоми, депресії і м’язової слабкості.

Провідні онкологи рекомендують гречку як захист від радіоактивного випромінювання.


Вживають гречку і для профілактики вірусних захворювань.

Лимонна ,щавелева,  яблучна кислоти у складі гречки прискорюють засвоювання їжі , покращують травлення і допомагають максимальному засвоєнню всіх цінних речовин гречаної крупи, що особливо важливо при захворюваннях травної системи.

Комплекс з міді та заліза у складі гречки бере участь у процесах кровотворення і утворення гемоглобіну .
Фосфор і калій у її складі поліпшують здоров’я кісток і зубів.
Вітаміни групи В зміцнюють нервову систему. Завдяки вітамінам групи В, гречана каша підвищує фізичну, розумову активність і стійкість до стресових ситуацій.


Крім того , вона багата клітковиною , яка сприяє очищенню кишечника.
Гречана крупа як губка вбирає в себе всі навколишні токсини, тому сприяє очищенню печінки від токсинів , допомагає знизити рівень холестерину.  Клітковина, яка міститься в каші, зніме гнильні процеси в кишечнику і поліпшить перистальтику.  

Мідь, кобальт допомагають засвоюватися кальцію. Покращують зовнішній вигляд шкіри.

Фосфор регулює мозкову активність. Гречка корисна людям інтелектуальних професій.


Рутин, що міститься в гречці, зміцнює кровоносні судини і підвищує їх еластичність. Покращує скоротливу здатність серцевого м’яза, лікує гіпертонію і серцеву недостатність. Доведена активність рутина щодо цукрового діабету, нефриту і ревматизму. Гречаний мед — це один з найцінніших сортів меду, який завдяки рутину та іншим вітамінам підвищує імунітет.
Здатність рутина покращувати засвоєння аскорбінової кислоти, робить його найціннішим елементом.

Для дієтотерапії гречка перший по ефективності продукт. Вона містить «довгі» вуглеводи, які дають тривале відчуття насичення. Гречка має сечогінну дію і чистить організм від шлаків та токсинів. Полегшує роботу печінки
.
Гречана крупа – рекомендований продукт для людей з цукровим діабетом , оскільки після її вживання цукор в крові підвищується помірно .


Немає коментарів:

Дописати коментар

СПОДОБАЛАСЬ СТАТТЯ? ПОДІЛИСЬ З ДРУЗЯМИ!