вівторок, 6 листопада 2018 р.

Що необхідно знати про ЗНО 2019 ( нововведення)

  

  Кожен випускник загальноосвітнього навчального закладу для отримання документа про середню освіту (атестата) повинен здати три обов’язкові предмети: українська мова і література – обов’язковий для всіх, другий на вибір учня – математика або історія України і третій – на вибір із тих 11, що залишилися. Може бути поєднання математики та історії України. Четвертим можна обрати той предмет, який потрібний для вступу у вищі навчальні заклади.



    Абітурієнти матимуть право подати до семи заяв (на місця державного та регіонального замовлення) не більше ніж із чотирьох спеціальностей.
Перша цьогорічна новація стосується студентів закладів вищої освіти І-ІІ рівнів акредитації та учнів закладів професійно-технічної освіти. Для отримання атестату, а його переважно отримують на другому курсі, необхідно буде у форматі ЗНО складати українську мову і літературу та математику або історію України на вибір учня, студента чи слухача.                 Окрім того, другу спробу матимуть студенти коледжів, які торік при складанні ЗНО з української мови отримали незадовільні оцінки – 1,2,3. Такий низький результат не дає право продовжити навчання. Тож, якщо і цього року ЗНО буде провалене, таких студентів, навіть попри оплату навчання, відрахують з коледжів.
   Друга новація – це запровадження мінімального рівня балів. Торік таку планку у 150 балів ввели медичні виші, цьогоріч її запровадили й на інші спеціальності. Так, щоб навчатися на спеціальностях право, фармація, публічне управління та міжнародні відносини, конкурсний бал не може бути нижчим 130 балів з кожного предмету.
   Третє нововведення зацікавить випускників, які мріють стати лікарями. Для того, аби вступити у медичний виш, доведеться складати іспит з математики або фізики. Першим обов’язковим є українська мова, другим – біологія або хімія на вибір.

Немає коментарів:

Дописати коментар

СПОДОБАЛАСЬ СТАТТЯ? ПОДІЛИСЬ З ДРУЗЯМИ!