четвер, 5 січня 2017 р.

Дивовижне у світі птахів

1.     Людям на даний момент відомі 9800 видів пернатих, які живуть на Землі.
     
     2.   Всього в усьому світі існує 6 видів отруйних птахів. Більшість з них — п’ять видів — відносяться до дроздових мухоловок. Ще їх називають Пітах. Живуть ці істоти в Новій Гвінеї. На тілі птахи містять сильну отруту  під назвою батрахотоксин. Однак кількість, яка міститься на пташці, не здатна вбити людину і, при потраплянні в дихальні шляхи, може визивати лише гострий напад кашлю.


3. Найбільший за розмірами птах у світі — страус, який має зріст від 2 м. Вони дуже швидко бігають і розвивають швидкість до 60 км / год. Вага цього птаха може складати  більше 130 кг.

Страуси розповсюджені в Австралії, Африці та Азії. Вони можуть навіть напасти на людину, якщо відчують загрозу для своїх пташенят.



4. Найважчий по вазі птах з тих, які можуть літати, — це дудак і африканська дрохва. Остання водиться в Африці, дудак ж в Азії і Європі. Дрофа — майже теж, що і дудак. Ці два птахи досягають розмірів в 20 кілограм. Цю масу не просто утримати в повітрі, тому для зльоту їм необхідно розбігтися. Незважаючи на важкий підйом, політ у цих птахів надзвичайно гарний.


5. Найбільший представник пернатих, який вміє літати, — кондор. У нього розмах крил іноді досягає 3х метрів. Вага досить велика — близько 15 кг. Цьому гіганту непросто злетіти. Як і дудаку, кондору необхідно добре розбігтися, і лише потім, сильно розмахуючи могутніми крилами, він може злетіти. Піднімається він на гігантські висоти — до 10 кілометрів вгору.


6. Найбільший розмах крил був зафіксований у  альбатроса. У 1965 моряки корабля «Елтанін» упіймали самця альбатроса, коли пропливали між Австралією і Новою Зеландією. Розмах крил цього птаха склав неймовірну довжину — 3 метри 63 см. Альбатроси все життя харчуються тільки рибою, а їх великі крила дуже заважають їм при зльоті з води.




7. Під час полювання сокіл сапсан може досягати швидкості більше 320 км / год.

Немає коментарів:

Дописати коментар

СПОДОБАЛАСЬ СТАТТЯ? ПОДІЛИСЬ З ДРУЗЯМИ!