пʼятниця, 14 жовтня 2016 р.

ОЦІНЮВАННЯ З ТЕМИ ОРГАНИ КРОВООБІГУ , 9кл

 
       ОЦІНЮВАННЯ З ТЕМИ     ОРГАНИ КРОВООБІГУ , 9кл
                                                                 Учня   9-         класу
    Прізвище,імя

Вставте слова, що пропущені в тексті

Головним органом кровообігу є (1)________________.   Його роль полягає в тому, щоб (2)__________________________. Серце людини має(3) _______ камери.    Вони   називаються  (4)  ______________________________________________.
Стінка серця складається з(5)  _______  шарів. Середній шар складається з  (6)_______________ тканини і називається (7)___________________. Серйозне його пошкодження викликає (8)________________.  Ендокардом називається  (9)_________________ шар, він складається з(10) _______________________ тканини. Зовнішній шар  називається (11) ____________________.
Зовні серце оточене(12) ___________________, яка має назву(13) ____________________.
Роль перикарду полягає в тому, щоб (14)_________________________________________.
Кров в серці рухається в одному напрямку через наявність(15) _____________________.
Всередині серця є (16)______ клапани. Клапани, що розташовані між  передсердями і шлуночками називають(17) ______________________, а ті , що знаходяться на вході до судин, називаються(18) __________________. Тристулковий клапан знаходиться між (19)_____________________. Він називається (20) __________________. Двостулковий знаходиться  між (21)___________________________. Судини, що оплітають серце зовні, називаються (22)  ___________________. Вони  виконують функцію (23)_______________.
Серцевий цикл  складається з (24)____ фаз. Він триває (25)_______ . Перша фаза (26)_____________________, вона називається (27)_______________, триває(28) _______.
Друга фаза(29) _________________, вона називається(30) ______________, триває (31)___.
Третя фаза називається(32) ______________________, вона триває(33) ________.  У людини кровоносна система(34) ____________________. Існують (35)______ кола кровообігу.  Маленьке коло починається в(36) ______________, закінчується в  (37)_____________, його функція(38) _________________________. Велике коло починається у (39)__________________, а закінчується_в(40) _____________. Його функція (41)_____________________.
Через легені  кров проходить у(42) _____________________ колі кровообігу.  Найбільша артерія, що відходить від серця, називається (43)_______________________.
Серце штовхає кров по(44) ___________________. Існує(45) ____ типи судин.  Судини, що відходять від серця, називають(46) _________________.  В них тече (47)_____________
кров, яка збагачена (48)__________________.  Судини, що ідуть до серця, називають (49)________________, в них тече кров, що збагачена(50) ____________________, і має
 назву(51) _________.  Газообмін відбувається в судинах, що називаються (52)_________ .
Судини, стінки яких складаються з одного шару епітелію, називаються (53)____________.
Фіброзна оболонка вкриває артерії з(54) ___________________ боку.  Артерії пружні, еластичні і міцні завдяки (55)___________________.   Клапани є всередині таких судин,
Як(56) _________________.  Ритмічне скорочення  стінок судин синхронно з серцем називають(57) ________________.  Крововилив у мозок називають (58)__________. Втрата крові, що пов’язана з порушеннями цілісності судин називається(59) ______________.
Кровотечі бувають таких видів (60)________________________.Головна роль органів кровообігу полягає в тому, щоб (61)__________________________________________.
Регуляція кровообігу відбувається завдяки(62) _____________________________.Шкідливі звички можуть призвести до таких серцево-судинних захворювань: (63)_____________.Кисень  переносять клітини крові, що називаються (64)__________________.

Немає коментарів:

Дописати коментар

СПОДОБАЛАСЬ СТАТТЯ? ПОДІЛИСЬ З ДРУЗЯМИ!