До жиророзчинних відносяться вітаміни А, Е, К, D, F. Всі жиророзчинні вітаміни краще засвоюються з їжі, якщо вживати їх з жирною їжею. Враховуйте цю особливість при прийомі їжі.
Вітамін Е
Цей вітамін включає в себе групу речовин – токоферолів. Він є
антиоксидантом, а значить – уповільнює процеси старіння організму. Крім того
він захищає від окиснення вітамін А, необхідний для підтримки м’язового тонусу,
покращує кровообіг.
Вітамін E міститься в
рослинних і тваринних маслах, молоці, печінці, м’ясі, яйцях, пророщених злаках.
Нестача вітаміну Е призводить до
безпліддя, порушення роботи нервової і серцево-судинної систем, викликає
анемію.
Немає коментарів:
Дописати коментар